Δημ. Βασιλείου 5, 154 51, Νέο Ψυχικό
Καλέστε μας στο: 210 67 49 973

Θεραπευτική Άσκηση

Θεραπευτική Άσκηση

Στο κέντρο μας, και λόγω της χρόνιας ενασχόλησής μας με το χώρο του αθλητισμού, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι της αποκατάστασης, οπότε κάθε ασθενής καλείται να ακολουθήσει ένα εξατομικευμένο, προοδευτικό πρόγραμμα ασκήσεων.

Αρχικά υπό την επίβλεψη του θεραπευτή ο ασθενής συμμετέχει ενεργά και εκτελεί ένα ειδικό ασκησιολόγιο, ενώ αργότερα του ζητείται να επαναλαμβάνει το πρόγραμμα και μόνος του στο σπίτι. Σε αυτό το σημείο είναι που επιστρέφει η λειτουργικότητα του ασθενή και επιστρέφει στις δραστηριότητές του με ασφάλεια σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές μας.

Η θεραπευτική άσκηση είναι αυτη που θα μας δώσει το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θεραπείας προκειμένου ο ασθενής να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του και να αποφύγει την επανεμφάνιση του προβλήματος. Τα θεραπευτικά μας σχήματα είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να μπορούν γίνουν αντιληπτά από κάθε ηλικία.

Ασκήσεις McKenzie

Πρόκειται για εξειδικευμένες άσκησεις που λόγω της αποκλειστικά θεραπευτικής προσέγγισης τους ενδείκνυνται για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ουσιαστικά, οι ασκήσεις Μckenzie έιναι ένας είδος αυτοθεραπείας που πρακτικά σημαίνει οτι ο ασθενής πλέον μπορεί μόνος του, στο σπίτι ή ακόμα και στο χώρο εργασίας του, να εκτελεί αυτές τις ασκήσεις και να ανακουφίζεται άμεσα.

Από την πρώτη κιόλας θεραπεία εξοπλίζουμε τους ασθενείς μας με το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα ασκήσεων ώστε να νιώθουν την ασφάλεια οτι έχουν ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια τους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανα πάσα στιγμή.

Clinical Pilates

Τo Pilates αποτελεί πλέον στην Ελλάδα, μια πολυ δημοφιλή μέθοδο άσκησης αποκτώντας όλο και περισσότερο φανατικούς οπαδούς. Όχι άδικα βέβαια, αφού οι ασκήσεις αυτές μας βοηθούν να κατανοήσουμε το ίδιο μας το σώμα, εστιάζουν στην σωστή στάση και ισορροπία του, και το κυριότερο είναι συνήθως ακίνδυνες.

Το Clinical Pilates είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του Pilates. Αρχικά το Clinical Pilates απευθύνεται στον πληθυσμό εκείνο που έχει αντιμετωπίσει μία ή και περισσότερες φορές κάποιο μυοσκελετικό πόνο ή και στους ήδη πάσχοντες οπότε πρόκειται για ένα αρκετά εξατομικευμένο θεραπευτικό σχήμα.

Στο κέντρο μας, λόγω της προσωπικής μας ενασχόλησης με το κομμάτι της θεραπευτικής άσκησης, δίνεται στους ασθενείς η δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο του Pilates αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του ασκησιολόγιου βασίζεται σε αυτό.

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή
10:00 - 21.00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά