Δημ. Βασιλείου 5, 154 51, Νέο Ψυχικό
Καλέστε μας στο: 210 67 49 973

Trigger Points Therapy

Trigger Points Therapy

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει αναφέρει έστω και 1 φορά στη ζωή του οτι έχει υποφέρει από κάποιου είδους μυοσκελετικό πόνο και.. συγκεκριμένα το 80%, από πόνο στη μέση και το 15-20% απο πόνο στον αυχένα. Παλαιότερα, οι ορθοπεδικοί θεωρούσαν οτι οι μυοσκελετικοί πόνοι προέρχονται κυρίως από κάποια αρθρική δυσλειτουργία, πλέον όμως, έχει αποδειχθεί οτι αρκετές φορές αιτία είναι τα trigger points.

Τα trigger points, επίσης γνωστά ως σημεία πυροδότησης πόνου έιναι μικρά επώδυνα «οζίδια» πάνω στους σκελετικούς μύες και τις περισσότερες φορές ο πόνος που μας περιγράφει ο ασθενής είναι μακριά απο το σημείο που βρίσκονται στο σώμα μας.

Διακρίνονται σε:

  1. Ενεργά, τα οποία δημιουργήθηκαν από τραυματισμό των μυικών ινών, υπέρχρηση ή χρόνια λάθος στάση, η ψηλάφηση των οποίων έιναι αρκετά επώδυνη.
  2. Λανθάνοντα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, όμως λόγω κακής αποκατάστασης παρέμειναν, με πιθανότητα επανεμφάνισης των συμπτωμάτων.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι θεραπείας των trigger points που πρέπει να επιλεγούν απο των φυσικοθεραπευτή με βάση το προφίλ του κάθε ασθενή ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, ο θεραπευτής έχει να διαλέξει ανάμεσα στα παρακάτω:

  • Ισχαιμική πίεση 45-60sec με κάθετη εφαρμογή δύναμης
  • Βελονισμός-εφαρμογή ξηράς βελόνας
  • Εφάρμογή kinesio-taping
  • Πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης και ενδυνάμωσης
  • Τεχνικές ήπιας διάτασης

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή
10:00 - 21.00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά